Hellend dak

Het is misschien wel de meest gebruikte soort dak van Nederland: een hellend dak. Niet alleen hebben veel bestaande huizen dit type dak, het is ook een populaire soort voor nieuwbouwwoningen. Dit komt omdat u met een hellend dak veel verschillende kanten op kunt. Zo zijn er verschillende soorten hellende daken mogelijk, die met verschillende soorten dakbedekking gerealiseerd kunnen worden.

Offerte aanvraag Contact

Welke soorten hellende daken zijn er?

‘Hellend dak’ is een overkoepelende term voor verschillende soorten hellende daken. We zetten de meest voorkomende hellende daken voor u op een rijtje:

  • Zadeldak: dit is de bekendste vorm van het hellend dak. Een zadeldak bestaat uit twee platte dakschilden die in een omgekeerde ‘V’ samenkomen in de nok van het huis. Dakgoten worden aan de weerszijden geplaatst.
  • Schilddak: in tegenstelling tot een zadeldak bestaat een schilddak uit vier dakschilden: twee driehoeken voor de korte zijdes, twee trapeziumvormige dakschilden voor de lange zijdes. De dakgoot loopt rondom het hele dak.
  • Mansardedak of gebroken dak: de dakschilden zijn aan de onderkant stijl, maar lopen daarna schuin omhoog. Hierdoor lijkt het alsof er een ‘dekentje’ over uw huis ligt. Groot voordeel: een mansardedak leent zich uitstekend voor een ruime zolderkamer of een dakkapel.

Welke dakbedekking is er mogelijk?

Hellende daken staan erom bekend dat vrijwel ieder type dakbedekking mogelijk is. Welke dakbedekking bij u en uw woning past, hangt dus ook af van de uitstraling die u wilt bereiken met uw dak. Zo staan dakpannen bijvoorbeeld mooi bij een zadeldak voor een klassieke uitstraling, rieten dakbedekking bij een mansardedak voor een landelijke uitstraling en een leien dakbedekking bij een schilddak voor een strakke look. KeesFranken Dakdekkers staat graag voor u klaar met passend advies en natuurlijk de plaatsing, reparatie en het onderhoud van uw hellend dak.

De soorten daken bij KeesFranken Dakdekkers

Wij bieden verschillende soorten daken aan

Tijd om uw project te starten?

Neem dan contact met ons op!

Werkgebieden

KeesFranken Dakdekkers is gevestigd in Rotterdam, maar is door heel Nederland actief. Of u nu in Brabant woont of in Friesland, onze vakmensen komen graag bij u langs voor al uw dakgerelateerde werkzaamheden. Wilt u gebruik maken van onze spoedservice? In de regio Rotterdam en Zuid-Holland zijn wij binnen de kortste keren ter plaatse, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

  Rotterdam

  Den Haag

  Wassenaar

  Rijswijk

  Leiden

  Leidschendam

  Voorburg

  Delft

  Gorinchem

  Breda

  Maassluis

  Brielle

  Hellevoetsluis

  Vlaardingen

  Spijkenisse

  Oud-Beijerland

  Dordrecht

  Schiedam

  Roosendaal

  De Lier

  Capelle a/d IJssel

  Gouda

  Zoetermeer

  Alphen a/d Rijn

  Barendrecht

  Ridderkerk

  Pijnacker

  Nootdorp

  Naaldwijk

  Numansdorp

  Rotterdam

  Den Haag

  Wassenaar

  Rijswijk

  Leiden

  Leidschendam

  Voorburg

  Delft

  Gorinchem

  Breda

  Maassluis

  Brielle

  Hellevoetsluis

  Vlaardingen

  Spijkenisse

 

 

  Oud-Beijerland

  Dordrecht

  Schiedam

  Roosendaal

  De Lier

  Capelle a/d IJssel

  Gouda

  Zoetermeer

  Alphen a/d Rijn

  Barendrecht

  Ridderkerk

  Pijnacker

  Nootdorp

  Naaldwijk

  Numansdorp