Plat dak

Een plat dak is ideaal wanneer u nog plannen heeft om uit te bouwen of bijvoorbeeld om zonnepanelen te plaatsen. Echter is het wel belangrijk om een plat dak goed te bedekken en te isoleren, om zo verhitting van de ruimte te voorkomen. KeesFranken Dakdekkers is een specialist op het gebied van platte daken en helpt u graag bij de aanleg, isolatie, reparatie of onderhoud ervan.

Offerte aanvraag Contact

Bitumendakbedekking

Voor het bedekken van een plat dak wordt vooral bitumen gebruikt. Bitumen is een op aardolie gebaseerde vloeistof met een gemiddelde levensduur van 25 jaar. Om bitumendakbedekking aan te leggen, wordt een speciale methode gebruikt: bitumen branden. Dit houdt in dat de onderkant van het bitumen wordt verhit, waardoor het materiaal aan het dak vast smelt.

Het is een populair materiaal vanwege de positieve eigenschappen ervan. Naast de lange levensduur (mits onderhouden) is het een goedkoop materiaal dat goed bestand is tegen temperatuurschommelingen. Ook is de dakbedekking goed te combineren met dakisolatie, is het waterdicht en zijn beschadigingen eenvoudig te repareren. Natuurlijk zijn er ook andere opties, zoals PVC en EPDM. Welke methode het beste bij uw dak en wensen past, bespreken wij graag samen met u.

Uw platte dak isoleren?

Isolatie is vrijwel onmisbaar: het zorgt ervoor dat we duurzamer omgaan met onze energie, verlaagt de energierekeningen én zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Er zijn drie soorten platte daken: koud plat dak (isolatiemateriaal onder de dakbedekking en constructie), warm plat dak (isolatiemateriaal boven op de dakconstructie, onder de dakbedekking) en omgekeerd plat dak (isolatiemateriaal boven op de dakbedekking). De meest voorkomende is warm plat dak, omdat hier de minste nadelen aan verbonden zijn. Deze isolatiemethode zorgt er namelijk voor dat de dakconstructie zelf ook geïsoleerd wordt, wat ervoor zorgt dat de constructie minder zal krimpen en uitzetten door warmte of hitte.

De soorten daken bij KeesFranken Dakdekkers

Wij bieden verschillende soorten daken aan

Tijd om uw project te starten?

Neem dan contact met ons op!

Werkgebieden

KeesFranken Dakdekkers is gevestigd in Rotterdam, maar is door heel Nederland actief. Of u nu in Brabant woont of in Friesland, onze vakmensen komen graag bij u langs voor al uw dakgerelateerde werkzaamheden. Wilt u gebruik maken van onze spoedservice? In de regio Rotterdam en Zuid-Holland zijn wij binnen de kortste keren ter plaatse, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

  Rotterdam

  Den Haag

  Wassenaar

  Rijswijk

  Leiden

  Leidschendam

  Voorburg

  Delft

  Gorinchem

  Breda

  Maassluis

  Brielle

  Hellevoetsluis

  Vlaardingen

  Spijkenisse

  Oud-Beijerland

  Dordrecht

  Schiedam

  Roosendaal

  De Lier

  Capelle a/d IJssel

  Gouda

  Zoetermeer

  Alphen a/d Rijn

  Barendrecht

  Ridderkerk

  Pijnacker

  Nootdorp

  Naaldwijk

  Numansdorp

  Rotterdam

  Den Haag

  Wassenaar

  Rijswijk

  Leiden

  Leidschendam

  Voorburg

  Delft

  Gorinchem

  Breda

  Maassluis

  Brielle

  Hellevoetsluis

  Vlaardingen

  Spijkenisse

 

 

  Oud-Beijerland

  Dordrecht

  Schiedam

  Roosendaal

  De Lier

  Capelle a/d IJssel

  Gouda

  Zoetermeer

  Alphen a/d Rijn

  Barendrecht

  Ridderkerk

  Pijnacker

  Nootdorp

  Naaldwijk

  Numansdorp